12,1 miljoen Nederlanders hebben WhatsApp op hun smartphone geïnstalleerd

12,1 miljoen Nederlanders hebben WhatsApp op hun smartphone geïnstalleerdEén van de redenen waarom digitale buurtpreventie via WhatsApp zo succesvol is, is dat 12,1 miljoen Nederlanders WhatsApp op hun smartphone hebben geïnstalleerd.

9,6 Miljoen mensen maken dagelijks gebruik van WhatsApp!

Het aantal gebruikers van WhatsApp is daarmee sinds 2015 flink gestegen.

In 2015 zijn wij gestart met de website van WhatsApp Buurtpreventie Nederland en België en hebben er toen bewust voor gekozen om digitale buurtpreventie groepen in WhatsApp te stimuleren. Bijna iedereen heeft deze app namelijk al op zijn of haar smartphone geïnstalleerd staan en hoeft zo niet een andere, vaak energieverslindende, app te installeren.
Beheerders van zo’n Alarm App groep in WhatsApp staan steeds vaker met elkaar in contact via een zogenaamde overkoepelende beheerdersgroep. Zo kunnen zij belangrijke berichten snel met een aangrenzende buurtgroep delen. Stel de ene buurt ziet een verdacht persoon maar deze verplaatst zich naar de aangrenzende buurt, dan kunnen leden/ beheerders dit snel doorzetten naar de groep van de aangrenzende buurt.

Nadeel van veel andere digitale buurtpreventie apps is, dat het erg lastig is om lid te worden van een groep van een aangrenzende buurt, aangezien je vaak geen lid mag worden wanneer je niet in die buurt of dat postcodegebied woont. Je zal maar net aan de rand van een gebied van een groep wonen en uitkijken op die buurt, dan wil je ook van die groep lid kunnen worden, ook als je bijvoorbeeld veel bij familie op bezoek bent of werkzaam bent in een andere buurt.

Vanuit WABP geven wij slechts richtlijnen en is eenieder uiteraard vrij in zijn of haar keuze voor welke app men wil gebruiken. Wèl is het belangrijk dat beheerders onderling contact met elkaar kunnen maken, ook leden van een aangrenzende buurt willen graag lid kunnen worden van die groep.

Daarom bieden wij een landelijke website met daarop een overzicht van de groepen om ze zo zichtbaar maar vooral ook vindbaar te maken.

Bron: https://whatsappen.nl/nieuws/19646/12-miljoen-nederlanders-whatsapp

Wist je trouwens al dat WhatsApp YouTube video’s gaat ondersteunen?

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsblog met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op 12,1 miljoen Nederlanders hebben WhatsApp op hun smartphone geïnstalleerd

  1. H.Ros schreef:

    Ik wil mij aansluiten bij de buurt preventie

  2. wabp schreef:

    Bekijk hiervoor: Hoe kan ik lid worden van een WABP groep? https://wabp.nl/lid-worden-van-een-wabp-groep/

  3. Conny schreef:

    Hoe kan je lid worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.