Betrouwbare groepen.

Betrouwbare groepen.

Wat is nu eigenlijk een betrouwbare groep?

Met die vraag worden wij steeds vaker geconfronteerd.

Toen ik vorig jaar in mijn eigen buurt een groep startte ben ik eerst begonnen met flyeren.

Betrouwbare groepen.Op deze flyer stond niet voldoende informatie over wie ik eigenlijk ben, de reacties bleven dan ook uit. Van daaruit zijn we een flyer gaan ontwikkelen met uitgebreide informatie.
Vervolgens druppelden de reacties binnen, maar tevreden was ik nog niet. Ik besloot om de deuren langs te gaan en mensen persoonlijk te benaderen, dit werkte! Bijna iedereen wilde direct lid worden van de groep.

Ik vond het zelf eigenlijk ook wel fijn te weten met wie ik in de wabp groep zit, in de groep wordt immers belangrijke informatie geappt. Ik plaats bijvoorbeeld op Facebook ook niet wanneer ik op vakantie ga. En in een wabp groep appen we tenslotte ook locaties door, op een moment dat er iets gaande is. Deze informatie mag niet in verkeerde handen vallen.

100% Zekerheid hebben we natuurlijk nooit, maar we kunnen er wel alles aan doen om de groep zo betrouwbaar mogelijk te maken. Eén van onze buren waar we goed mee bevriend zijn wilde pas na een half jaar in de groep. Ze was bang dat het een soort praatgroep was en vond het niet prettig dat haar nummer zichtbaar is. Pas toen ze snapte dat het een alarm groep is en dat er met alle leden persoonlijk contact was geweest wilde ze het wel proberen. Direct die week waren er twee meldingen in die groep. Er waren een aantal leden die toch een bedankje en/ of een duimpje appten. Ik heb deze leden direct even toegevoegd in een nieuwe groep die ik de praatgroep noem. Een aardig berichtje erbij dat ze in deze groep gerust minder alarmerende info mochten delen, maar dat als straks 100 leden een duimpje gaan appen de kracht er een beetje vanaf gaat, vanaf toen geen onnodige berichten meer.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het super goed gaat met de groep.

En hoe we berichten door appen naar aangrenzende buurten? Heel eenvoudig, een aantal leden die aan de rand van de groep wonen, zijn ook lid van de aangrenzende groep. Ik wordt als beheerder daardoor niet belast met allerlei berichten uit allerlei buurten, maar berichten worden indien nodig automatisch door geappt. We zien geen vervuiling, geen onnodige berichten en we communiceren uitstekend met onze buurgroepen.

Bent u beheerder van een groep?

Kijk dan ook eens op onze Facebook groep voor beheerders.

beheerdersgroep

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , . Bookmark de permalink.