Hoe en waar kan ik mij aanmelden voor de WhatsApp Buurtpreventie groep?

Hoe en waar kan ik mij aanmelden voor de WhatsApp Buurtpreventie groep?

Hoe en waar kan ik lid worden van onze WhatsApp Buurtpreventie groep?

Deze vraag krijgen wij nog steeds geregeld. Soms staan er in een wijk wel WhatsApp Buurtpreventie borden, maar kan men nergens een WhatsApp Buurtpreventie groep op het internet vinden en dus kunnen ze niet lid worden van een eventueel al bestaande groep.

Zelfs bij mij in de aangrenzende buurt is er een WhatsApp Buurtpreventie groep die zich nog niet bij wabp.nl heeft geregistreerd. Hadden zij dit wel gedaan, dan hadden we wellicht kunnen gaan samenwerken en de groepen samen kunnen voegen. Als ze dat niet hadden gewild dan hadden we tenminste als beheerders onderling wel contact kunnen hebben, om zo belangrijke berichten naar elkaar door te kunnen sturen. Maar helaas.
Ik weet van het bestaan van deze groep via onze contactpersoon bij onze gemeente. De gemeente Gooise Meren zegt dat ze deze beheerders van het bestaan van wabp.nl op de hoogte hebben gebracht, maar via via weet ik dat de gemeente de groep helemaal niet heeft geïnformeerd over ons initiatief.

In hoeverre een burgerinitiatief te faciliteren.

Onze gemeente vind het een burgerinitiatief en dat moet het blijven, punt!

Verder hangen ze wat borden op, die onleesbaar zijn omdat ze zo klein zijn en veel te hoog hangen, organiseren een bijeenkomst, maar nodigen daarvoor niet alle beheerders uit, ook onze groep niet. De samenwerking is verdwenen, sterker nog, er heerst nu een soort verdeeldheid.

De gemeente nodigde namelijk beheerders uit die zich op wabp.nl hadden geregistreerd, maar hielden ons, zijnde WABP en de verstrekkers van de beheerdersgegevens vanuit een landelijk initiatief gestart in hun eigen regio, daar volledig buiten. Het gevolg is nu een slechte samenwerking met onze beheerders omdat zij vanuit de gemeente verschillende signalen hebben gekregen over wabp, wij zouden commercieel zijn. Wij zijn nauwelijks kostendekkend, dus of je dat commercieel mag noemen weet ik niet, daarbij wonen wij gewoon in de gemeente en beheren wij hier meerdere groepen. Sterker nog, wij zijn de kartrekkers binnen de gemeente en hebben notabene een heel land weten te enthousiasmeren. Maar de gemeente wentelt zich liever nog een paar keer rond in procedureel geneuzel en apprecieert louter (burger)initiatieven die braaf in de pas van de gemeente meelopen.

WhatsApp Buurtpreventie bord

Onze buurt heeft als bijna de enige buurt in de gemeente geen bord, we hebben er nu zelf maar één opgehangen.

Zo kregen wij gisteren weer een nieuwe aanmelding uit die aangrenzende buurt waarvan ik weet dat er een andere groep ook actief is, maar ik weet niet wie, dus ik voeg de nieuwe aanmelder uiteraard weer toe aan de groep en blijf zo zelf wel die groep beheren, het gaat tenslotte om onze veiligheid.

Laatst was ik aan het flyeren en sprak ik toevallig iemand uit de gemeente Bunschoten, het was volgens haar daar de laatste tijd erg onrustig. Ze was erg blij met de flyer en de informatie die wij haar konden geven, maar ze zei dat er nog geen groep in haar buurt op de kaart stond. Ze wist niet zeker of nu daadwerkelijk een groep actief was in haar buurt, maar als dat het geval was, dan was deze groep in elk geval erg slecht vindbaar.

Eilandvorming of groter denken?

Sommige gemeenten maken namelijk hun eigen WhatsApp Buurtpreventie overzicht, want dan zou het georganiseerder overkomen. Ik snap het uiteraard als men een website opricht om daar zijn of haar informatie op te plaatsen, maar laten we dan tenminste wel zorgen dat de groepsoverzichten hetzelfde blijven, want nu ontstaat er bij toekomstige leden alleen maar verwarring, want men weet inmiddels lang niet altijd, waar en hoe men lid kan worden van een WhatsApp Buurtpreventie groep.

Maak uw groep zichtbaar maar vooral ook vindbaar.

Daarnaast draagt een landelijk overzicht alleen maar bij aan de samenwerking van burgers onderling. Een crimineel houdt zich tenslotte ook niet aan een gemeentegrens, dus beheerders willen onderling ook in contact komen met elkaar, ook als zij groepen beheren die zich over een gemeentegrens bevinden.

 

Beheerders van een groep kunnen deze kosteloos registreren op deze website, zie menu bovenaan deze pagina.
Dit bericht is geplaatst in Nieuwsblog met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Hoe en waar kan ik mij aanmelden voor de WhatsApp Buurtpreventie groep?

 1. Jolanda muldet schreef:

  Ik wil mij al geruime tijd aanmelden voor de WAP groep toolenburg-oost
  Lukt mij nog steeds niet, sorry

 2. wabp schreef:

  Jolanda,

  Zou je ons de exacte gegevens van de groep willen mailen, dan nemen wij contact op met de beheerder van die groep. Dit kan naar wabpmail@gmail.com

  Vriendelijke groet van het team van WABP

 3. Joop schreef:

  Ben benieuwd hoe ik me kan aanmelden bij de groep in Vuren.

 4. wabp schreef:

  Beste Joop,

  Op de volgende pagina, zie link, lees je hoe je lid kunt worden van een WhatsApp Buurtpreventie groep: https://wabp.nl/lid-worden-van-een-wabp-groep/

  Vriendelijke groet,

  Stephanie
  http://www.wabp.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *