Mededeling: Inloggen helaas niet meer mogelijk!

Leden kunnen zich vanaf heden uitsluitend aanmelden via e-mail adres van beheerder.

Niet meer mogelijk om in te loggen…

Zoals u wellicht heeft gemerkt, is het niet langer mogelijk om in te loggen op WABP.nl om de zogeheten “online” groepen te beheren. Aanvankelijk leek dit een mooi systeem, maar naast het feit dat het vrij complex in het beheer was, kregen wij zelf twijfels aan de veiligheid van het geheel. Juist omdat we ons bezighouden met veiligheid, vinden wij het uiterst belangrijk om uw gegevens zo goed mogelijk af te schermen voor onwelwillende derden. Het online systeem voldeed daar in onze ogen onvoldoende aan.

Ook met het oog op de verscherping van de privacy-wetgeving in 2018 leek het ons veiliger van het online beheer af te stappen en terug te gaan naar de eenvoud en zekerheid van de algemene/anonieme aanmeld e-mails. Steeds vaker zien we Apps en websites waar zowel beheerders als leden met huisnummer en zelfs mobiel nummer op staan. Vanuit WABP.nl zijn we vanaf dag één zeer bewust terughoudend met het delen van gegevens, uw privacy is voor ons belangrijk!

Een aantal beheerders heeft veel tijd en moeite in de online groepen gestoken. Het spijt ons dat we deze inspanningen niet met een perfect systeem konden belonen. Helaas zien wij voorlopig geen kans/middelen om een betrouwbaar systeem met inlogmogelijkheid neer te zetten. Inmiddels hebben we geleerd dat wanneer je vanuit een burgerinitiatief iets wil betekenen voor de samenleving, je met beperkte budgetten en slimme oplossingen moet werken. Ongeacht deze “pas op de plaats” blijven we doorgaan om Nederland en België samen sterker en veiliger te krijgen!

Beheerders informatie

Via het online wijzigingsformulier, kunnen beheerders een e-mail adres doorgeven, zodat leden zich aan kunnen melden voor de Alarm App groep die zij beheren. het wijzigingsformulier kunt u hier vinden:  https://wabp.nl/groep-aanmelden-wijzigen/

Algemene verordening gegevensbescherming (Bron; autoriteitpersoonsgegevens.nl)

Per 25 mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

Meer informatie hierover kunt u lezen op de website van autoriteitpersoonsgegevens.nl

Onze excuses voor het ongemak, eventuele reacties kunt u in de reacties op de pagina of op onze Facebook pagina achterlaten.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsblog met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Mededeling: Inloggen helaas niet meer mogelijk!

 1. Robert van Putten schreef:

  Hi,

  Ik begrijp de zorgen betreft privacy maar dit is niet handig
  . Ik kan niets meer wijzigen of moet een heel formulier invullen om iets aangepast te krijgen.

  Leden kunnen zich ook niet meer aanmelden omdat de aanmeld pagina van mij niet meer beschikbaar is. Wat is nu makkelijk om mijn mail adres op de aanmeldpagina te krijgen zonder een hele vragenlijst door te moeten lopen?

  https://wabp.nl/groepen/3995-houten-houtencastellum/

 2. WABP schreef:

  Je kunt ook ons helpdesk bellen, we moeten uiteraard wel wat gegeven vragen aangezien we niet zomaar gegevens van een groep gaan wijzigen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.