Nieuwe functies bij volgende update van WhatsApp

Nieuwe functies bij volgende update van WhatsAppUpdate WhatsApp voor nieuwe functies.

Geregeld komt Facebook met een nieuwe update voor WhatsApp, maar nu heeft Facebook, wel een tweetal heel erg handige functies ontwikkeld, die waarschijnlijk veel gebruikt zal gaan worden.

 

Wat zijn de nieuwe functies?

  1. Foto’s in een album versturen
  2. Direct op een bericht antwoorden door naar rechts te vegen (= swipen).

 

Meerdere foto’s tegelijk in een album versturen.

Ideaal als je naar je familie wat vakantie foto’s wilt versturen, maar ook als je bv. meerdere foto’s in de WhatsApp Buurtpreventie groep wilt versturen.

Als je trouwens foto’s in een WhatsApp Buurtpreventie groep deelt, plaats dan ten alle tijden een tekst erbij met de waarschuwing, dat mensen dit beslist niet mogen delen op social media zoals bijvoorbeeld Facebook. Voor hetzelfde geld is het namelijk geen crimineel en wordt iemand zo ten onrechte aan de schandpaal genageld. Maar als het wel een dader is dan schenden we zo de privacy van de dader, onrechtmatig verkregen bewijs wordt het ook wel genoemd. Hoe lastig deze wet ook is, het is belangrijk dat de dader zijn straf niet ontloopt, niet delen op social media dus!

 

Maar hoe verstuur je dan zo’n album?

Dat is eigenlijk ook heel eenvoudig, zodra je meer dan 4 foto’s tegelijk met iemand deelt dan maakt WhatsApp er automatisch een album van, je hoeft hier verder niets voor te doen behalve dan meerdere foto’s tegelijk te selecteren.
Zo ontvang je niet meer allerlei losse foto’s, maar kun je ze gelijk netjes in een map opslaan.

De ontvanger ontvangt namelijk een compact blokje, zodra hij deze opent ziet hij alle foto’s in dat album.

Ook leuk om te weten is, dat je net als bij Instagram, bepaalde filters op foto’s kunt toepassen.

Je kunt dan kiezen tussen 5 verschillende soorten filter categorieën, namelijk; Pop, B&W, Cool, Film en Chrome. Zodra je een filter toepast heb je als het ware een kopie in de galerij, het origineel raakt hierbij niet verloren.

 

Direct op een bericht antwoorden door naar rechts te vegen.

Om op een bericht te antwoorden moesten we voorheen eerst het gesprek openen. Je moest dan een bericht ingedrukt houden en vervolgens kreeg je de optie Antwoorden te zien. Dit gaat straks veel sneller en gemakkelijker. Het enige wat je hoeft te doen is namelijk het bericht naar rechts te vegen (swipen).

 

Hoe kan ik WhatsApp updaten?

Je hoeft in principe niets te doen, WhatsApp voert namelijk automatisch de update uit. Dit zal overigens gefaseerd worden uitgerold, dus het kan zijn, dat je even moet wachten op deze twee nieuwe handige functies.

Ook kun je kijken in de App of Playstore bij WhatsApp of er een update beschikbaar is.

Je zoekt dan op WhatsApp, waar normaal gesproken Installeren staat, daar staat dan de tekst updaten, deze kun aanklikken en dan installeert je smartphone vervolgens vanzelf de nieuwste updates.

 

We hebben vernomen dat Facebook druk bezig is met het ontwikkelen van nog een nieuwe functie, waarbij je de mogelijkheid krijgt om verzonden berichten terug te halen oftewel te verwijderen. Deze update is momenteel nog in de Bèta (test) versie. Maar we zijn natuurlijk erg benieuwd wanneer deze nieuwe functie te gebruiken zal zijn.

Ook zal de mogelijkheid worden toegevoegd om Chats vast te zetten in WhatsApp met pins. Lees hierover meer op: Whatsappen.nl

Wist je trouwens al dat je WhatsApp ook via de vaste pc kunt gebruiken? Klik hier op WebWhatsApp

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsblog met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Een reactie op Nieuwe functies bij volgende update van WhatsApp

  1. Leurs schreef:

    Hoop dat goed werkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.