WABP bestaat vandaag 2 jaar en we hebben een winnaar!

Precies twee jaar geleden zijn we begonnen met deze website en het landelijk promoten van WhatsApp Buurtpreventie.

Vanaf dag 1 was dit een succes, veel mensen hebben we op weg kunnen helpen met het opzetten van een groep.

Inmiddels hebben we 7150 groepen zichtbaar en vindbaar gemaakt, zodat men makkelijk aan kan sluiten bij een initiatief in de buurt. Maar ook beheerders kunnen zo onderling eenvoudig contact met elkaar zoeken, om aan te sluiten bij elkaars groep.

We zijn dan ook eigenlijk best wel trots op het feit dat dit landelijk zo’n succes geworden is en dat we zo kunnen bijdragen aan de veiligheid.

WABP is nog steeds volop in ontwikkeling, we beginnen binnenkort met een eerste pilot waarbij de samenwerking tussen burgers en politie centraal staat. Ook kan de gemeente meekijken, met wat er in de wijken gebeurt.

Zodra hierover meer bekend is, brengen we jullie hiervan uiteraard op de hoogte!
Onlangs hebben we op Facebook een actie geplaatst waarbij we stickers als prijs weggeven.

De zichtbaarheid van een groep draagt tenslotte bij aan het succes van een WABP groep.

Het juiste antwoord was 21 stickers, we hebben de winnaar een privé bericht gestuurd.

Niet gewonnen? De stickers zijn ook te bestellen in de webshop, zie WhatsApp Buurtpreventie Stickers

WhatsApp Buurtpreventie Stickers

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op WABP bestaat vandaag 2 jaar en we hebben een winnaar!

 1. Dhr. C.J. Spits schreef:

  Ik vind de informatie op deze website weinig professioneel overkomt. Hoe kan ik vertrouwen op het niet misbruiken van mijn persoonsgegevens als de website zelf open staan voor reclame doeleinden en zelfs prijsjes voorstelt voor de zoveelste aanmelder van een groep alsof dit een spelletje is. Tevens vind ik het absurd dat voor een gesprek 0,50 cent per minuut wordt verlangd. Als je wilt dat de pagina en de informatie toegankelijk wordt voor burgers en hun initiatieven moet je zorgen voor de laagste tarieven of zelf gratis telefoonnummers beschikbaar stellen.

 2. Jan Niessen schreef:

  Geachte heer Spits,
  Dank voor uw reactie. Natuurlijk begrijpen wij van WABP dat reclame minder wenselijk is, aangezien WABP echter geen subsidies ontvangt en het een dagtaak voor twee personen is gebleken om de groepen in kaart te brengen en up to date te houden door het verwerken van wijzigingen (een gratis dienst die wij bieden, waar u zelf, naar ik meen, ook gebruik van heeft gemaakt) zullen we ergens opbrengsten moeten genereren. WABP is op dit moment nauwelijks kostendekkend. Een professionele website, waarbij we gratis al onze diensten kunnen aanbieden, klinkt ons als muziek in de oren! Realistisch gezien is dat echter lastig haalbaar. In plaats van te struikelen over de stickerloterij (louter bedoeld om beheerders die niet de middelen hebben om stickers aan te schaffen toch van stickers te kunnen voorzien) en het 0900 nummer (waarnaast de gratis mogelijkheid bestaat om via de mail uw vraag kwijt te kunnen), zou u ook kunnen waarderen dat wij de groepen gratis in kaart brengen en beheerders verder op weg helpen. Iets met een gegeven paard…?

 3. nova hoogervorst schreef:

  Hen me ook aangemeld woon in Purmerend maar voel me samen met anderen niet veilig in de avonduren. Ik ben een van de vrouwen die s avonds in het donker nog met een hondje buiten lopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.