WhatsApp Buurtpreventie en de vakantie

WhatsApp Buurtpreventie en de vakantieWat te doen met de WhatsApp buurtpreventie groep in de vakantie.

Het is weer vakantietijd! De meeste Nederlanders trekken erop uit om een paar weekjes van de welverdiende rust in het buitenland te genieten. Voordat je op vakantie gaat is het wellicht verstandig om je buren te vragen om een oogje in het zeil te houden. Misschien willen ze er zelfs wel voor zorgen dat je huis er tijdens die periode bewoond uitziet en willen ze post uit de bus halen, lichten aan/ uit doen, gordijnen sluiten en openen en misschien zelfs wel de auto op de oprit parkeren. Een bewoonde indruk zorgt ervoor dat je woning niet direct opvalt voor kwaadwillenden die tijdens jouw afwezigheid graag hun slag slaan.
Zorg er trouwens ook voor dat de post niet op een zichtbare plek ligt.

Wij raden het iedereen af om op Facebook of andere social media, dus ook de WhatsApp

Plaats deze tegel op je tijdlijn

groepen, een bericht te posten dat je op vakantie gaat of bent. Facebook heeft inmiddels ruim twee miljard gebruikers, dus reken maar dat daar ook inbrekers tussen zitten, die het bijzonder prettig vinden wanneer jij je afwezigheid op die manier gaat aankondigen!

Tijdens de vakantie wil je misschien even geen meldingen ontvangen van de wabp (=WhatsApp BuurtPreventie) groep of andere WhatsApp groepen waar je deel aan neemt. Je kunt dan de groep op tijdelijk dempen zetten voor een week of een maand.

Je zou ook de groep kunnen verlaten om vervolgens later weer toegang te vragen, maar dat levert de beheerder van de groep extra werk op wat eigenlijk niet nodig is.
Dit bericht is geplaatst in Nieuwsblog met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op WhatsApp Buurtpreventie en de vakantie

  1. Liesbeth schreef:

    Naast het inlichten van de buren, zouden eigenlijk alle bezorgers van post, folders, pakketjes etc. ervoor moeten zorgen dat alles netjes door de brievenbus geduwd wordt. De afgelopen weken vaak een openstaande brievenbus gehad of uitstekende post. Als je dan een dag werkt, hangt het een (halve) dag buiten de brievenbus. Dan kunnen lieve buren de post wel doen tijdens de vakantie, maar als ook zij werken hangt het dus nog de halve dag buiten.

  2. Albert Lahuis schreef:

    Je kunt vaak zien wie er met vakantie is, er staat een andere auto op de oprit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.